Emma wil leven

jan-2019
t/m
mei-2019

naar de documentaire van Jessica Villerius

Emma is 12 jaar als ze gediagnosticeerd wordt met anorexia. Jarenlang streed ze tegen deze verschrikkelijke eetstoornis, tot ze het absolute dieptepunt bereikte. Ze vertrok naar een kliniek in Portugal, om daar een intensieve behandeling te ondergaan. Want Emma wilde maar één ding: leven. Maar het meedogenloze monster dat anorexia heet, vrat haar vanbinnen volledig op. In april 2016 overleed Emma, 18 jaar jong.

Emma heeft in haar laatste dagen haar grootste wens uitgesproken: een documentaire over haar leven. Zodat al die andere slachtoffers van een eetstoornis er steun in vinden.

Tv-maker Jessica Villerius reconstrueerde het leven en de lijdensweg van Emma, zonder haar ooit te hebben ontmoet, door betrokkenen te interviewen en gebruik te maken van de door Emma zelf gefilmde beelden tijdens de laatste weken van haar leven. De documentaire over Emma werd op 22 november 2016 uitgezonden op BNN, in een Anorexia Special welke gepresenteerd werd door Sophie Hilbrand.
In 2017 won de documentaire de NVvP-Media Prijs.

De voorstelling Emma wil leven brengt, na de documentaire, opnieuw een ode aan Emma en geeft haar boodschap door.

Meer informatie over eetstoornissen
Voor meer informatie over eetstoornissen kun je terecht bij:

Nederlandse Academie voor Eetstoornissen
Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie
Buro PUUR
Proud2Bme
Weet

Emma wil leven ontroert diep”

| HP De Tijd

“Ik had zoveel vooroordelen en ’n grote mond over anorexia, tot ik gisteren de docu #EmmaWilLeven zag. Ik houd voortaan m’n mond #lesgeleerd”

| Guilia Gatti op Twitter

“Documentaire Emma wil leven maakt grote indruk in Nederland”

| FunX

team

spel

Lisse Knaapen

Lisse Knaapen (1993) startte op zevenjarige leeftijd …

… op de Kathedrale Koorschool in Utrecht, een school waarbij basisschoolvakken worden gecombineerd met koorzang. Vervolgens volgde ze de Havo voor Muziek en Dans, en studeerde in 2015 cum laude af aan de opleiding Muziektheater op Codarts in Rotterdam. Bij haar afstuderen ontving ze een stipendium van Vrienden van Codarts.
Tijdens haar opleiding trad Lisse op in verschillende bandjes. Ook stond ze met Kyteman op Lowlands en in de Heineken Music Hall. Ze speelde in Project JCS (Jesus Christ Superstar), Wolfshuilen van Toneelgroep Maastricht en de installatievoorstelling Pipslab op Lowlands. In M-Lab was Lisse te zien in de musical Spring Awakening en ook speelde ze in het tv-programma Het Klokhuis.

Voor haar hoofdrol in de musical SKY ontving ze lovende recensies en werd ze genomineerd voor de Musical Award voor Aanstormend Talent.
Afgelopen theaterseizoen was ze te zien in de toneelvoorstelling Intouchables.

Lisse geeft auditietrainingen voor jong talent dat een opleiding wil volgen aan Codarts, Fontys en de Kleinkunstacademie. Daarnaast geeft ze zangles aan jonge en oude(re) beginners en gevorderden.

© foto: Annemieke van der Togt

regie
Benno Hoogveld

Benno Hoogveld studeerde Docent Drama aan…

… de Hogeschool Constantijn Huygens en speelde vervolgens in een aantal musicals van Stage Entertainment, zoals EvitaMiss SaigonElisabeth en Titanic. Hierna legde hij zich toe op het regisseren van voorstellingen voor diverse producenten en gezelschappen, waaronder M-lab, lef! theater, Theater Terra, Theaterschip, Harry Kies Theaterproducties en iNtrmzzo. Met name Benno’s meest recente projecten gaan over maatschappelijke problemen, zoals jeugdzorg, loverboys en milieuproblematiek. In 2014 en 2015 was Benno als artistiek adviseur betrokken bij theater M-lab.

In 2015/2016 regisseerde hij voor Solo Stories de voorstelling LEEF!, naar het gelijknamige boek van Laura Maaskant. In 2016/2017 was hij verantwoordelijk voor de regie van PAAZ, gebaseerd op de psychiatrische bestseller van Myrthe van der Meer.

© foto: Annemieke van der Togt

script
Marc Veerkamp

Marc Veerkamp begon zijn schrijfcarrière als…

… journalist maar verruilde feiten voor fictie. Inmiddels schrijft hij al jaren teksten voor Sesamstraat. Voor Theater Terra werkte hij onder andere aan de kindervoorstelling Dribbel, die onder de titel Spot ook een tournee maakte door de Verenigde Staten. Voor volwassenen bewerkte hij onder meer de autobiografische roman Contrapunt van Anna Enquist voor het theater. Veerkamp leerde regisseur Benno Hoogveld kennen bij de interactieve jongerenproductie Lover of Loser. Voor Solo Stories schreef Marc het script van LEEF!, alweer hun vierde samenwerking. Voor dit project mengde Veerkamp alles wat hij leerde over theater met het feitelijke van de journalistiek. Nu is hij verantwoordelijk voor het script van Ma.

© foto: Maria Heijdendael

muziek

Rik Ronner

Rik Ronner is componist, docent en schrijver. Hij…

… specialiseert zich met name in muziek voor danstheaterproducties en aanverwante projecten. In Nederland werkte hij voornamelijk voor ISH Dance Collective, Illusionary Rockaz Crew en Shailesh Bahoran. Zijn composities waren onder andere te horen in talloze theaters in Nederland, België en Duitsland, het Burning Man Festival in de woestijn van Nevada en het New Victory Theatre op Broadway, New York. Ook maakte hij de muziek voor de voorstellingen PAAZ en Ma. Rik is daarnaast verbonden aan PACT Amsterdam, een MBO-opleiding voor muzikanten en producers, waar hij eigen werk van de producers begeleidt en mentor is. Als schrijver is hij actief als fondsenwerver, copywriter en theaterschrijver. Hij is onderdeel van Wondermonster.

decor & licht

Mike den Ottolander

Mike den Ottolander heeft jarenlange ervaring…

… als lichtontwerper in de theatersector. Hij werkte o.a. voor Ali B en Najib Amhali, de gezelschappen Theater Terra en Vis a Vis en producties als Buurman en Buurman gaan verhuizen en Zadelpijn en ander damesleed. Voor dansgezelschap ISH is hij vaste lichtontwerper en is hij ook betrokken bij het ontwerp van het toneelbeeld en de visuele vorm van de voorstelling. Ook was hij als lichtontwerper betrokken bij de eerdere voorstellingen van Solo Stories: LEEF!, PAAZ en Ma. Mike maakt deel uit van lichtontwerperscollectief Geldof Verhaart & Den Ottolander.

© foto: Leo van Velzen

kostuums

Sabine de Groot

Sabine de Groot heeft jarenlang diverse (theater)producties…

… geproduceerd, voor o.a. Endemol, Senf Theaterpartners, Rick Engelkes Producties, theater M-Lab en Likeminds. Twee jaar geleden maakte zij de overstap van produceren naar styling. Ze is als stylist werkzaam bij films, zoals Het Bestand en 100% Coco, commercials voor o.a. ABN AMRO, Douwe Egberts en SIRE en theatervoorstellingen, zoals PAAZ en Ma.

educatie & tourmanager

Annemiek Lely

Annemiek Lely studeerde Kunsten, Cultuur en…

… Media aan de Rijksuniversiteit van Groningen en behaalde haar Master Art Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens haar studie liep ze stage bij M-Lab, Open Joodse Huizen, UvA en Toneelgroep Amsterdam. Momenteel werkt ze als freelancer voor o.a. de Vrije Academie, Stadsschouwburg Amsterdam en het Joods Historisch Museum. Voor Solo Stories was ze verantwoordelijk voor het educatiemateriaal van PAAZ. Ook begeleidde ze voor deze voorstelling de inleidingen, gegeven door ambassadeurs van Samen Sterk zonder Stigma. Zelf nam Annemiek ook een aantal inleidingen voor haar rekening en doet dat ook bij Ma, waar ze tevens tourmanager is.

techniek

Martijn Passchier

Martijn Passchier is verantwoordelijk voor de …

… techniek van Emma wil leven.

2018-12-11T21:45:31+00:00
Close