Doet sneeuw pijn

jan-2020
t/m
juni-2020

naar het boek van Carolien Spaans

Ik denk dat ik gil, want mijn ouders en broer komen meteen de keuken in rennen.

“Hij is dood,” zeg ik, met de telefoon nog in mijn hand. “Hij heeft een paar uur geleden een ongeluk gehad.”Eindelijk hebben ze elkaar gevonden. Ze beginnen een leven samen en krijgen een prachtige zoon. Dan gaat hij zoals elk jaar skiën met zijn vrienden. Maar deze keer komt hij niet meer terug. Na de begrafenis rest er een levensgroot gat dat niet alleen maar gevuld kan worden met de opvoeding van en liefde voor hun kind.

‘Doet sneeuw pijn’ is een tragikomische monoloog over een vrouw die de dood van haar man een plek heeft te geven, maar tegelijkertijd ook als moeder door moet met het dagelijks leven. Een verhaal over een ondenkbaar verlies, maar ook over de onwaarschijnlijke kracht om opnieuw te beginnen.

‘Doet sneeuw pijn’ is gebaseerd op het gelijknamige, autobiografische boek van journalist Carolien Spaans.
Wie de voorstelling gaat spelen, wordt in april 2019 bekendgemaakt.

In de meeste theaters start de kaartverkoop in april 2019.

“Raak, rauw en retegeestig tegelijk”

| Eva Hoeke

“Ondanks het heftige onderwerp is Doet sneeuw pijn ook komisch, en dat is heel knap”

| Nadia Moussaid – Laat op één

“Prachtig en hartverscheurend’”

| Nynke de Jong

team

regie
Benno Hoogveld

Benno Hoogveld studeerde Docent Drama aan…

… de Hogeschool Constantijn Huygens en speelde vervolgens in een aantal musicals van Stage Entertainment, zoals Evita, Miss Saigon, Elisabeth en Titanic. Hierna legde hij zich toe op het regisseren van voorstellingen voor diverse producenten en gezelschappen, waaronder M-lab, lef! theater, Theater Terra, Theaterschip, Harry Kies Theaterproducties en iNtrmzzo. Met name Benno’s meest recente projecten gaan over maatschappelijke problemen, zoals jeugdzorg, loverboys en milieuproblematiek. In 2014 en 2015 was Benno als artistiek adviseur betrokken bij theater M-lab.

In 2015/2016 regisseerde hij voor Solo Stories de voorstelling LEEF!, naar het gelijknamige boek van Laura Maaskant. In 2016/2017 was hij verantwoordelijk voor de regie van PAAZ, gebaseerd op de psychiatrische bestseller van Myrthe van der Meer.

© foto: Annemieke van der Togt

script

Roos Schlikker

Roos Schlikker begon ooit als journalist bij een financieel …

… tijdschrift maar na twee jaar kon ze geen stropdas meer zien. Daarna schreef ze jarenlang interviews en reportages voor diverse kranten en tijdschriften. Ze werkte onder meer voor Vrij Nederland, HP/De Tijd, Volkskrant Magazine en het Parool. Al enkele jaren heeft ze een wekelijkse column in het Parool. Ook schrijft ze columns voor Kek Mama, Intermediair en Libelle. Ze verscheen regelmatig als tafeldame bij DWDD en schuift vaak aan bij Radio 1. Naast haar columns schrijft Roos voornamelijk fictie. Ze schreef onder meer de scripts van de comedyserie Bitterzoet voor LINDA.TV en, samen met Erris van Ginkel, de toneelstukken Hart tegen Hart en Safaripark Zuidas, en Soof de musical. In 2018 verscheen haar boek Moeder van glas.

script

Erris van Ginkel

Erris van Ginkel is theatermaker. Hij is regisseur, scenarist …

… en liedjesschrijver. Samen met Roos Schlikker schreef hij o.a. de voorstellingen Soof de musical, Hart tegen Hart en Safaripark Zuidas. Voor de voorstelling Dansen met de vijand, die hij tevens regisseerde, werd Erris genomineerd voor een Musical Award in de categorie Beste Script.
Erris staat ook zelf op het toneel als zanger, cabaretier en acteur.  Bij de Amsterdamse theatergroep Toetssteen is hij artistiek leider.

producent

Merel Ooms

Merel Ooms is producent van Solo Stories en daarmee …

… ook voor Emma wil leven verantwoordelijk voor de zakelijke kant van de productie. Tevens neemt ze de PR/marketing voor haar rekening.
Merel studeerde Art & Economics aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht. Ze liep stage bij o.a. Theater Terra, studeerde af op merchandising in de culturele sector en werkte vervolgens een jaar voor Harry Klooster Casting. Toch trok het theater: Merel accepteerde een baan als productieleider bij Theater Terra en werd hier al snel uitvoerend producent. Gelijktijdig werkte ze als uitvoerend producent voor Olbe Produkties en Stichting Beeldenstorm, en produceerde tientallen voorstellingen: van jeugdtheater tot toneel, events tot locatietheater, nationaal en internationaal. Vervolgens verzorgde ze de marketing van jeugdboeken bij Uitgeverij Leopold en startte ze als freelancer. In die hoedanigheid produceerde ze voorstellingen voor o.a. Urban Myth en Theater de Meervaart, events voor o.a. het Nationaal Groenfonds en de Gemeente Amsterdam, ze zette campagnes op voor o.a. Stichting Lezen & Schrijven en Astare, en verzorgde de marketing voor o.a. Vincent Bijlo, Marc de Hond en Sesamstraat Theater. In 2014 richtte ze samen met Benno Hoogveld Solo Stories op.