Doet sneeuw pijn

jan-2020
t/m
juni-2020

naar het boek van Carolien Spaans

Eindelijk hebben ze elkaar gevonden, Carolien en Jean Michel. Ze beginnen een leven samen, wat niet altijd even makkelijk is. Ze krijgen een prachtige zoon. Dan gaat Jean zoals elk jaar skiën met zijn vrienden en dit keer komt hij niet meer terug. Na de begrafenis rest er een levensgroot gat dat opnieuw gevuld moet worden. Maar hoe?

Doet sneeuw pijn gaat over de liefde tussen twee gewone mensen, een ondenkbaar verlies en de onwaarschijnlijke kracht om opnieuw te beginnen.

Roos Schlikker en Erris van Ginkel bewerken het boek tot een tragikomische monoloog over het verlies van je partner. Hoe leef je verder als het ergst denkbare gebeurt? Hoe ga je om met rouw, terwijl het dagelijks leven met je jonge kind ook gewoon doorgaat?

Een voorstelling over geconfronteerd worden met je grootste angsten, maar bovenal over de (veer)kracht van vrouwen.

Doet sneeuw pijn wordt geregisseerd door Benno Hoogveld. Wie de voorstelling gaat spelen wordt in het voorjaar van 2019 bekendgemaakt.

De kaartverkoop start in de meeste theaters in april 2019.

“Raak, rauw en retegeestig tegelijk”

| Eva Hoeke

“Ondanks het heftige onderwerp is Doet sneeuw pijn ook komisch, en dat is heel knap”

| Nadia Moussaid – Laat op één

“Prachtig en hartverscheurend’”

| Nynke de Jong

team

regie
Benno Hoogveld

Benno Hoogveld studeerde Docent Drama aan…

… de Hogeschool Constantijn Huygens en speelde vervolgens in een aantal musicals van Stage Entertainment, zoals Evita, Miss Saigon, Elisabeth en Titanic. Hierna legde hij zich toe op het regisseren van voorstellingen voor diverse producenten en gezelschappen, waaronder M-lab, lef! theater, Theater Terra, Theaterschip, Harry Kies Theaterproducties en iNtrmzzo. Met name Benno’s meest recente projecten gaan over maatschappelijke problemen, zoals jeugdzorg, loverboys en milieuproblematiek. In 2014 en 2015 was Benno als artistiek adviseur betrokken bij theater M-lab.

In 2015/2016 regisseerde hij voor Solo Stories de voorstelling LEEF!, naar het gelijknamige boek van Laura Maaskant. In 2016/2017 was hij verantwoordelijk voor de regie van PAAZ, gebaseerd op de psychiatrische bestseller van Myrthe van der Meer.

© foto: Annemieke van der Togt

script

Roos Schlikker

Roos Schlikker begon ooit als journalist bij een financieel …

… tijdschrift maar na twee jaar kon ze geen stropdas meer zien. Daarna schreef ze jarenlang interviews en reportages voor diverse kranten en tijdschriften. Ze werkte onder meer voor Vrij Nederland, HP/De Tijd, Volkskrant Magazine en het Parool. Al enkele jaren heeft ze een wekelijkse column in het Parool. Ook schrijft ze columns voor Kek Mama, Intermediair en Libelle. Ze verscheen regelmatig als tafeldame bij DWDD en schuift vaak aan bij Radio 1. Naast haar columns schrijft Roos voornamelijk fictie. Ze schreef onder meer de scripts van de comedyserie Bitterzoet voor LINDA.TV en, samen met Erris van Ginkel, de toneelstukken Hart tegen Hart en Safaripark Zuidas, en Soof de musical. In 2018 verscheen haar boek Moeder van glas.

script

Erris van Ginkel

Erris van Ginkel is theatermaker. Hij is regisseur, scenarist …

… en liedjesschrijver. Samen met Roos Schlikker schreef hij o.a. de voorstellingen Soof de musical, Hart tegen Hart en Safaripark Zuidas. Voor de voorstelling Dansen met de vijand, die hij tevens regisseerde, werd Erris genomineerd voor een Musical Award in de categorie Beste Script.
Erris staat ook zelf op het toneel als zanger, cabaretier en acteur.  Bij de Amsterdamse theatergroep Toetssteen is hij artistiek leider.

2018-12-23T12:40:44+00:00
Close