foto: Nanda Hagenaars

VLUCHT

juli 2021

Als je thuis niet meer veilig is

TICKETS

Wat doe je wanneer jij en je gezin onder constant groeiende dreiging leven?
Als alles waar je van houdt je stukje bij beetje wordt afgenomen?
En als je uiteindelijk je leven niet meer zeker bent?

Max leidt een gewoon bestaan met zijn vrouw en twee kinderen. Hij is docent Nederlands en heeft een grote liefde voor literatuur en geschiedenis. Een enorm rechtvaardigheidsgevoel. En een mening. Dan verandert zijn leefwereld. Steeds meer dingen worden verboden. Meningen worden gevaarlijk. Max wordt ontslagen, bedreigd en opgepakt. Vrijgelaten en wéér opgepakt.
Max neemt het moeilijkste besluit van zijn leven: hij vlucht. Naar een onbekende toekomst.

Eric Corton speelt de door hem zelf geschreven monoloog VLUCHT, op een braakliggend terrein in Amsterdam Sloterdijk, naast Tuin van Bret: het eerste circulaire en ambachtelijke bedrijventerrein van Nederland.
Stichting Vluchteling zorgt voor een bijzondere pop-up foto-expositie.

VLUCHT is, net als het gebied waar het zich afspeelt, nog in ontwikkeling en wordt hier gebracht als leesvoorstelling.

VLUCHT in Amsterdam Sloterdijk wordt mede mogelijk gemaakt door UPtown Sloterdijk, Urban Resort, Gemeente Amsterdam, APF International BV, District West, BNG Cultuurfonds, vfonds, Lira Fonds, Gravin van Bylandt Stichting, Moyee Coffee en Stichting Vluchteling.

Belangrijke informatie voordat je een ticket boekt

Coronamaatregelen
Ook bij VLUCHT worden de adviezen van het RIVM aangaande de coronamaatregelen opgevolgd. We volgen hierbij de op stedelijk en landelijk niveau geldende coronamaatregelen.
Die zijn op dit moment:
– Houd anderhalve meter afstand.
– Draag een mondkapje in binnenruimtes.
– Blijf thuis bij klachten.

Indien de coronamaatregelen wijzigen, bijvoorbeeld als voor toegang tot de voorstelling een negatief testbewijs moet worden getoond, ontvang je hierover per e-mail bericht.

Voorafgaand aan je bezoek aan VLUCHT ontvang je een e-mail met het tijdslot waarin je op de locatie wordt verwacht.

Smartphone & Oordopjes
Om VLUCHT te kunnen beleven dien je in het bezit te zijn van een smartphone en bijbehorende oordopjes. Op je smartphone dien je voor aanvang van de voorstelling je ticket te tonen. Ook worden voor aanvang en gedurende de voorstelling op je smartphone via een app, die je vooraf thuis kunt downloaden, audio- en beeldfragmenten getoond.

Hoofdtelefoon
Iedere bezoeker krijgt tijdens de voorstelling een hoofdtelefoon in bruikleen, waarover de gehele voorstelling de stem van Eric Corton te horen en zo de voorstelling te volgen is.

Annuleren
Tickets staan op naam en zijn niet overdraagbaar. Tickets kunnen tot 24 uur voor aanvang van de betreffende voorstelling worden gerestitueerd.
Indien je je ticket annuleert, ontvang je de ticketprijs automatisch op je bankrekening. De reserveringskosten worden niet gerestitueerd. Voor het annuleren van je ticket kun je een e-mail sturen naar tickets@solostories.nl.

Weersomstandigheden
Ook al wordt VLUCHT buiten gespeeld, in principe speelt de voorstelling altijd. Neem voor de zekerheid warme kleding en regenkleding mee. Houd er rekening mee dat de voorstelling op zandgrond wordt gespeeld en het bij regenachtig weer dus modderig kan worden.

Het kan voorkomen dat de voorstelling even wordt stilgelegd om een grote regenbui te laten passeren. Houd er dan ook rekening mee dat de voorstelling kan uitlopen.

Indien het door extreem slecht weer onverantwoord is om de voorstelling door te laten gaan, wordt de voorstelling gecanceld of verzet. Indien dit het geval is, word je hierover op de dag zelf om 17.00 uur per e-mail ingelicht. Ook zal hierover via de social media kanalen van Solo Stories en op de site van Solo Stories worden bericht.

De beslissing om de voorstelling al dan niet door te laten gaan, wordt genomen door de producent van VLUCHT.

Indien de voorstelling wordt gecanceld, ontvang je je ticketprijs (exclusief reserveringskosten) retour op je bankrekening. Indien de voorstelling wordt verzet kun je ervoor kiezen je tickets hiervoor in te zetten, of alsnog je tickets (exclusief reserveringskosten) te laten restitueren.

Wachtlijst
Is de voorstelling uitverkocht? Dan kan je je aanmelden voor de wachtlijst.
Mail naar tickets@solostories.nl met hoeveel personen je op welke avond wilt komen kijken. Indien er tickets beschikbaar zijn gekomen, hoor je dit op de betreffende voorstellingsdag rond 16.00 uur.

Mindervaliden
Voor bezoekers in een rolstoel: neem voordat u een ticket boekt contact met ons op via tickets@solostories.nl.

team

script & spel

Eric Corton

Eric Corton is een artistieke duizendpoot. Na …

… zijn opleiding aan de Toneelschool Maastricht werkte hij een aantal jaren als acteur, onder meer bij MUZtheater, Het Zuidelijk Toneel en De Paardenkathedraal. Hij speelde in de VPRO-jeugdserie Taart en was drie seizoenen te zien in de misdaadserie Penoza. Hij speelde en zong in diverse bands en presenteert al 14 jaar (muziek)programma’s bij onder meer BNNVARA, NTR en VPRO en op televisie. Voor bijvoorbeeld de NOS doet hij jaarlijks verslag van de 4 mei-uitzending van Theater Na De Dam en voor de NTR presenteert hij jaarlijks Pinkpop en doet hij verslag van de Uitmarkt in Amsterdam.

In 2018 speelde Eric 110 keer de Solo Stories-voorstelling Ma, naar het gelijknamige boek van Hugo Borst. Hij mocht de tournee afsluiten in Koninklijk Theater Carré.

Eric was 15 jaar ambassadeur van het Nederlandse Rode Kruis. In maart 2016 ontving hij van het Rode Kruis het Kruis van Verdienste. Hij kreeg de erepenning, de hoogste onderscheiding van het Nederlandse Rode Kruis, vanwege zijn jarenlange inzet voor de hulporganisatie.

Naar aanleiding van zijn reizen voor het Rode Kruis schreef Eric het boek Wilde Wereld, een bundel persoonlijke verhalen, waarin hij de lezer meeneemt naar de vaak rauwe werkelijkheid van Afrika.

In zijn boek Auto-biografie deed hij zijn passie voor auto’s uit de doeken. Momenteel werkt hij aan een roman, die in september verschijnt. Hij schrijft geregeld columns in diverse magazines.

Eric wordt ook op regelmatige basis gevraagd om lezingen te houden. Zo verzorgde hij de Willem Arondéuslezing voor de Provincie Noord-Holland, welke is ingesteld om de maatschappelijke betekenis van en de herinnering aan de verzetsstrijder en kunstenaar Willem Arondéus (1894-1943) levend te houden.
In aanloop naar Bevrijdingsdag 2017 gaf hij door het hele land Vrijheidscolleges.

Voor Het Gelders Orkest onderzocht en schreef Eric over het verschil tussen jong en oud en legde componisten op jonge en late leeftijd naast elkaar, met in het bijzonder aandacht voor Ludwig van Beethoven. Samen met het orkest presenteerde hij de muziek van Beethoven door de jaren heen. Ook werkt Eric regelmatig samen met het Noord Nederlands Orkest.

regie
Benno Hoogveld

Benno Hoogveld studeerde Docent Drama aan…

… de Hogeschool Constantijn Huygens en speelde vervolgens in een aantal musicals van Stage Entertainment, zoals Evita, Miss Saigon, Elisabeth en Titanic. Hierna legde hij zich toe op het regisseren van voorstellingen voor diverse producenten en gezelschappen, waaronder M-lab, lef! theater, Theater Terra, Theaterschip, Harry Kies Theaterproducties en iNtrmzzo. Met name Benno’s meest recente projecten gaan over maatschappelijke problemen, zoals jeugdzorg, loverboys en milieuproblematiek. In 2014 en 2015 was Benno als artistiek adviseur betrokken bij theater M-lab.

In 2015/2016 regisseerde hij voor Solo Stories de voorstelling LEEF!, naar het gelijknamige boek van Laura Maaskant. In 2016/2017 was hij verantwoordelijk voor de regie van PAAZ, gebaseerd op de psychiatrische bestseller van Myrthe van der Meer.

© foto: Annemieke van der Togt

muziek

Rik Ronner

Rik Ronner is componist, docent en schrijver. Hij …

… specialiseert zich met name in muziek voor dans-/theaterproducties en aanverwante projecten. In Nederland heeft hij zich naast Solo Stories exclusief verbonden aan ISH Dance Collective en Shailesh Bahoran (IRC). De afgelopen tien jaar was zijn werk te horen in Nederland en daarbuiten, met als internationale hoogtepunten het Burning Man Festival in Nevada, het New Victory Theatre op Broadway New York en het Edinburgh Fringe Festival. Voor Solo Stories maakte hij de muziek voor de voorstellingen PAAZ, MaEmma wil leven en Doet sneeuw pijn. Voor Heads and Tales was hij verantwoordelijk voor de muziek van De Grootste Helft, een toneelstuk door Susan Visser en Eric Corton. Rik is daarnaast verbonden aan PACT Amsterdam, een MBO-opleiding voor muzikanten en producers, waar hij eigen werk van de producers begeleidt. Als schrijver is hij actief als fondsenwerver, copywriter en theaterschrijver. Hij is onderdeel van Wondermonster.

© foto: Janus van den Eijnden

techniek

Martijn Passchier

Martijn Passchier is verantwoordelijk voor de …

… techniek van Doet sneeuw pijn. Ook voor de voorstellingen Ma en Emma wil leven van Solo Stories zorgde Martijn dat alles op technisch gebied in goede banen werd geleid.

productie & ontwikkeling

Annemiek Lely

Annemiek Lely studeerde Kunsten, Cultuur en…

… Media aan de Rijksuniversiteit van Groningen en behaalde haar Master Art Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens haar studie liep ze stage bij M-Lab, Open Joodse Huizen, UvA en Toneelgroep Amsterdam. Ze werkte als freelancer voor o.a. de Vrije Academie, Stadsschouwburg Amsterdam, het Joods Historisch Museum en museum Het Dolhuys. Voor Solo Stories was ze verantwoordelijk voor het educatiemateriaal van PAAZ. Ook begeleidde ze voor deze voorstelling de inleidingen, gegeven door ambassadeurs van Samen Sterk zonder Stigma. Zelf nam Annemiek ook een aantal inleidingen voor haar rekening en deed dat ook bij de voorstellingen Ma en Emma wil leven, waar ze tevens tourmanager was.

© foto: Annemieke van der Togt

producent

Merel Ooms

Merel Ooms is producent van Solo Stories en daarmee …

… ook voor Emma wil leven verantwoordelijk voor de zakelijke kant van de productie. Tevens neemt ze de PR/marketing voor haar rekening.
Merel studeerde Art & Economics aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht. Ze liep stage bij o.a. Theater Terra, studeerde af op merchandising in de culturele sector en werkte vervolgens een jaar voor Harry Klooster Casting. Toch trok het theater: Merel accepteerde een baan als productieleider bij Theater Terra en werd hier al snel uitvoerend producent. Gelijktijdig werkte ze als uitvoerend producent voor Olbe Produkties en Stichting Beeldenstorm, en produceerde tientallen voorstellingen: van jeugdtheater tot toneel, events tot locatietheater, nationaal en internationaal. Vervolgens verzorgde ze de marketing van jeugdboeken bij Uitgeverij Leopold en startte ze als freelancer. In die hoedanigheid produceerde ze voorstellingen voor o.a. Urban Myth en Theater de Meervaart, events voor o.a. het Nationaal Groenfonds en de Gemeente Amsterdam, ze zette campagnes op voor o.a. Stichting Lezen & Schrijven en Astare, en verzorgde de marketing voor o.a. Vincent Bijlo, Marc de Hond en Sesamstraat Theater. In 2014 richtte ze samen met Benno Hoogveld Solo Stories op.
co-producent

Niels van Doormalen

Niels van Doormalen is creatief producent, community …

… programmer en marketeer. Hij studeerde Communicatie- en Informatiewetenschappen aan Tilburg University en studeerde af aan de opleiding Theaterwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Om de master Producing for Musical Theatre aan Goldsmiths, University of London te kunnen volgen, gaf Niels de theatrale seminar #1.EENNIEUWEMUSICAL en werd hij gesteund door een VoordeKunst crowdfunding, de Van den Ende Foundation en het VSB-fonds. Tijdens zijn opleidingen werkte Niels aan de producties Soof – de Musical, The Color Purple, The Bridges of Madison County, Expeditie Eiland en Fun Home. Niels werd gecoacht door Chris Grady, voormalig head international licensing van Cameron Mackintosh en hij maakt onderdeel uit van het Britse producentencollectief The Fifth Producer.

VLUCHT in Amsterdam Sloterdijk wordt mede mogelijk gemaakt door onderstaande organisaties en fondsen.