over ons

Solo Stories is in 2014 opgericht door Benno Hoogveld en Merel Ooms vanuit de behoefte om terug te gaan naar de basis van theater: het vertellen van een verhaal. Het productiehuis maakt solovoorstellingen gebaseerd op persoonlijke, al dan niet waargebeurd verhalen, en worden gespeeld in kleine en middelgrote theaters of op locatie.

Belangrijk is dat de acteur/actrice tijdens de voorstelling zo dicht mogelijk op het publiek zit.
De voorstellingen hebben een maatschappelijk thema en worden veelal gebaseerd op boeken, liefst van Nederlandse bodem.

“Het zijn kleine parels in de zee van voorstellingen,” aldus Eric Nederkoorn in Dagblad van het Noorden over de producties van Solo Stories.

De eerste voorstelling van Solo Stories was LEEF!, te zien in 2016, gebaseerd op het boek van Laura Maaskant en gespeeld door Jamie Grant. In 2017 toerde PAAZ door Nederland, gebaseerd op het boek van Myrthe van der Meer, gespeeld door Yora Rienstra.
In 2018 bracht Solo Stories Ma, naar het gelijknamige boek van Hugo Borst, gespeeld door Eric Corton en vervolgens door Loek Peters. In 2019 volgde Emma wil leven, de eerste voorstelling van Solo Stories die niet gebaseerd was op een boek, maar op een documentaire, van de hand van Jessica Villerius. Lisse Knaapen speelde Emma wil leven.
Sinds januari 2020 speelt Doet sneeuw pijn, naar het boek van Carolien Spaans, door Saskia Temmink.

Bij de voorstellingen wordt zoveel mogelijk samengewerkt met organisaties en individuen die met de thematiek van de betreffende voorstelling te maken hebben. Er worden inleidingen en randprogrammering ontwikkeld. Ook worden bij iedere voorstelling podcastafleveringen gemaakt.

Solo Stories is onderdeel van Stichting Collected Works. Het bestuur bestaat uit Cornelie Scholten (voorzitter), Nynke Coenraads (secretaris) en Theo Poort (penningmeester).

Solo Stories heeft de ANBI-status. Wil je ons als individu of organisatie steunen, dan biedt dit belastingvoordelen. Meer weten? Neem gerust contact met ons op.

“Dit is de reden dat theater bestaat”

| Theaterparadijs.nl over LEEF!

“tot aan de laatste minuut indrukwekkend”

| 7Days over LEEF!

“Indrukwekkend in eenvoud”

| Noordhollands Dagblad over PAAZ