LEEF!

jan-2016
t/m
mei-2016

naar het gelijknamige boek van Laura Maaskant

Op haar vijftiende krijgt Laura Maaskant de diagnose kanker. Even lijkt een operatie in combinatie met chemo haar toch nog een toekomst te geven, maar als de ziekte tegen haar twintigste in ongeneeslijke vorm opnieuw de kop opsteekt, maakt ze een opvallende keuze: ze kiest niet voor levensverlengende behandelingen, maar voor kwaliteit van leven.

LEEF! is gebaseerd op het gelijknamige boek van Laura Maaskant en is een solovoorstelling die onverbloemd gaat over het leven met kanker, maar vooral over het leven zelf.
De voorstelling is gebaseerd op het boek LEEF!, alsmede op interviews met Laura Maaskant en door haar nieuw geschreven teksten.

fotografie: Annemieke van der Togt

“tot aan de laatste minuut indrukwekkend”

| 7Days

LEEF! gaat over lef om te leven! Een inspirerend verhaal over een inspirerende vrouw”

| Humberto Tan

“Rake monoloog over ziekte en zingeving”

| Theaterkrant.nl

team

spel
Jamie Grant

Jamie Grant studeerde in 2011 af aan de Toneelschool…

… Maastricht. In 2009 speelde ze de hoofdrol naast Hans Teeuwen in de korte film Gewoon Hans en in 2011 had Jamie de rol van een jonge kankerpatiënt in de tv-serie In Therapie. Ook speelde ze in de films Loft, Quantum Zeno en De Poel. Van 2011 t/m 2014 was ze te zien in de tv-serie Flikken Maastricht.
Jamie speelde in de voorstellingen Het portret van Dorian Gray en Eros & Psyche van Theater Artemis. Samen met oud-klasgenoten richtte ze Toneelgroep Bouillabaisse op.

© foto: Annemieke van der Togt

regie
Benno Hoogveld

Benno Hoogveld studeerde Docent Drama aan de…

… de Hogeschool Constantijn Huygens en speelde vervolgens in een aantal musicals van Stage Entertainment, zoals Evita, Miss Saigon, Elisabeth en Titanic. Hierna legde hij zich toe op het regisseren van voorstellingen voor diverse producenten en gezelschappen, waaronder M-lab, lef! theater, Theater Terra, Theaterschip, Harry Kies Theaterproducties en iNtrmzzo. Met name Benno’s meest recente projecten gaan over maatschappelijke problemen, zoals jeugdzorg, loverboys en milieuproblematiek. In 2014 en 2015 was Benno als artistiek adviseur betrokken bij theater M-lab.

In 2015/2016 regisseerde hij voor Solo Stories de voorstelling LEEF!, naar het gelijknamige boek van Laura Maaskant.

© foto: Annemieke van der Togt

script
Marc Veerkamp

Marc Veerkamp begon zijn schrijfcarrière als…

… journalist maar verruilde feiten voor fictie. Inmiddels schrijft hij al jaren teksten voor Sesamstraat. Voor Theater Terra werkte hij onder andere aan de kindervoorstelling Dribbel, die onder de titel Spot ook een tournee maakte door de Verenigde Staten. Voor volwassenen bewerkte hij onder meer de autobiografische roman Contrapunt van Anna Enquist voor het theater. Veerkamp leerde regisseur Benno Hoogveld kennen bij de interactieve jongerenproductie Lover of Loser. Voor Solo Stories schreef Marc het script van LEEF!, alweer hun vierde samenwerking. Voor dit project mengde Veerkamp alles wat hij leerde over theater met het feitelijke van de journalistiek.

© foto: Maria Heijdendael

lichtontwerp
Mike den Ottolander

Mike den Ottolander heeft jarenlange ervaring als…

… als lichtontwerper in de theatersector. Hij werkte o.a. voor Ali B en Najib Amhali, de gezelschappen Theater Terra en Vis a Vis en producties als Buurman en Buurman gaan verhuizen en Zadelpijn en ander damesleed. Voor dansgezelschap ISH is hij vaste lichtontwerper en is hij ook betrokken bij het ontwerp van het toneelbeeld en de visuele vorm van de voorstelling. Mike maakt deel uit van lichtontwerperscollectief Geldof Verhaart & Den Ottolander.

© foto: Leo van Velzen

decorontwerp
Anouk van Schie

Anouk studeerde in 2015 af aan de Hogeschool…

… voor de Kunsten Utrecht, richting Theatervormgeving. Ze liep tijdens haar studie stage bij o.a. Arno Bremers (Een avond met Dorus, Heerlijk duurt het Langst) en Guus van Geffen (Metro, De Witt of Oranje). Anouk was verantwoordelijk voor de decor- en kostuumvormgeving voor Dogfight van M-lab en De Klokkenluider van de Notre Dame van Opus One. Ze ontwierp en maakte de kostuums voor 1600 Slag bij Nieuwpoort van theatergroep Aluin en het decor voor de kerstvoorstelling van theaterschool Rabarber, Peter Pan.

techniek
Joey Buddenberg

Joey Buddenberg studeerde af als studiotechnicus…

… en is sinds 2000 werkzaam als (geluids)technicus, geluidsontwerper, technisch producent en productieleider. Hij werkte voor diverse opdrachtgevers in Nederland, maar begeleidde ook diverse theaterproducties naar het buitenland, waaronder de Verenigde Staten, Canada, Japan, Iran en China. Joey was werkzaam voor onder meer de voorstellingen Vampyr (Stuffed Puppet Theatre), Sonneveld de musical, Het Naakte Bestaan (Hans Dorrestijn en Martin van Dijk), A Night Of Comedy, De Lama’s On Tour, Holiday On Ice, en voor een flink aantal cabaretiers waaronder Martijn Oosterhuis, Jacqueline Kerkhof, Nathalie Baartman, Brokstukken, Pieter Derks en Katinka Polderman. Hij was verantwoordelijk voor het geluidsontwerp en de geluidstechniek van onder andere Sjakoo de musical, Brandende Liefde, Hera – een goddelijke musical, Verplichte Figuren, Os & Ezel – Het Evangelie volgens Kees, Strada, en Seussical the Musical (Canada), gevolgd door een aantal voorstellingen bij Theater Terra.

© foto: Tony Lujien

producent

Merel Ooms

Merel Ooms is producent van Solo Stories en daarmee …

… ook voor Emma wil leven verantwoordelijk voor de zakelijke kant van de productie. Tevens neemt ze de PR/marketing voor haar rekening.
Merel studeerde Art & Economics aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht. Ze liep stage bij o.a. Theater Terra, studeerde af op merchandising in de culturele sector en werkte vervolgens een jaar voor Harry Klooster Casting. Toch trok het theater: Merel accepteerde een baan als productieleider bij Theater Terra en werd hier al snel uitvoerend producent. Gelijktijdig werkte ze als uitvoerend producent voor Olbe Produkties en Stichting Beeldenstorm, en produceerde tientallen voorstellingen: van jeugdtheater tot toneel, events tot locatietheater, nationaal en internationaal. Vervolgens verzorgde ze de marketing van jeugdboeken bij Uitgeverij Leopold en startte ze als freelancer. In die hoedanigheid produceerde ze voorstellingen voor o.a. Urban Myth en Theater de Meervaart, events voor o.a. het Nationaal Groenfonds en de Gemeente Amsterdam, ze zette campagnes op voor o.a. Stichting Lezen & Schrijven en Astare, en verzorgde de marketing voor o.a. Vincent Bijlo, Marc de Hond en Sesamstraat Theater. In 2014 richtte ze samen met Benno Hoogveld Solo Stories op.

partners