Over ons

Solo Stories is in 2014 opgericht door Benno Hoogveld en Merel Ooms en maakt solovoorstellingen gebaseerd op een persoonlijk, al dan niet waargebeurd verhaal.
De voorstellingen worden gespeeld in kleine en middelgrote theaters of op locatie, met de acteur/actrice zo dicht mogelijk op het publiek.

De eerste voorstelling van Solo Stories was LEEF!, te zien van januari t/m mei 2016.
Van januari t/m mei 2017 tourde PAAZ door Nederland.
Vanaf januari 2018 brengt Solo Stories Ma, naar het gelijknamige boek van Hugo Borst.

Solo Stories is onderdeel van Stichting Collected Works.


Benno Hoogveld

Benno Hoogveld - artistiek


Benno studeerde Docent Drama aan de Hogeschool Constantijn Huygens en speelde vervolgens in een aantal musicals van Stage Entertainment, zoals Evita, Miss Saigon, Elisabeth en Titanic. Hierna legde hij zich toe op het regisseren van voorstellingen voor diverse producenten en gezelschappen, waaronder The Last 5 Years (M-lab), Lover of Loser (lef! theater), Home Again (lef! theater), Mr Finney (Theater Terra), De Hongerige Wolf (Theaterschip), De Glorious Diva’s, Herinnert U Zich Deze Nog?! (Harry Kies Theaterproducties), Close II Perfection (iNtrmzzo). Met name Benno’s meest recente projecten gaan over maatschappelijke problemen, zoals loverboys, jeugdzorg en milieuproblematiek. In 2014 en 2015 was hij als artistiek adviseur betrokken bij theater M-lab. Binnen Solo Stories is Benno verantwoordelijk voor het artistiek beleid van de producties. Bovendien regisseerde hij de voorstellingen LEEF! en PAAZ.

© foto: Annemieke van der Togt


Merel Ooms

Merel Ooms - zakelijk


Merel studeerde Art & Economics aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Ze werkte voor een castingbureau, theaterproductiehuizen en -producenten en een kinderboekenuitgeverij, waarna ze haar bedrijf De ProductieBrigade startte: een bureau voor PR/marketing, productie en projectleiding in de culturele sector. Vanuit De ProductieBrigade was ze onder meer verantwoordelijk voor de marketing van producties van Sesamstraat Theater, Marc de Hond, Rudolph van Veen en Vincent Bijlo, en produceert ze voorstellingen, evenementen en overige projecten voor o.a. Theater de Meervaart, Gemeente Amsterdam en Stichting Lezen & Schrijven. Binnen Solo Stories is Merel verantwoordelijk voor de zakelijke en organisatorische kant alsmede de PR/marketing.